"Laat het lichaam leiden, kennis slechts begeleiden"

Een opgeblazen buik, huidproblemen, (chronische) vermoeidheid, maar niet kunnen afvallen ook al doe je zo je best, vruchtbaarheidsuitdagingen, het ervaren van veel stemmingswisselingen of angsten…

In plaats van dit te accepteren als “nieuwe normaal” of hiertegen te “vechten”, zie ik de klacht als waardevol instrument van jouw lichaam om met jou te communiceren. Door de regie weer terug te geven aan het lijf in plaats van het hoofd, kan je het lichaam voor je laten werken in plaats van tegen je. Klinkt ingewikkeld? Valt mee. Het vraagt alleen een andere insteek, beginnend bij het stellen van de juiste vragen:

Waar wil mijn lichaam mij (klaarblijkelijk) voor beschermen?

Wat heeft mijn gehele lichaam nodig om optimaal te kunnen functioneren?

Trust the process

Heling omvat een proces en is “helaas” geen quick fix. Maar zo “helaas” is dat misschien niet. Het proces heeft namelijk een doel.
We leven in een maatschappij waarin informatie voor het oprapen ligt. De tegenstrijdige adviezen vliegen je om de oren, net als wondermiddelen zoals die ene brandnetelthee die je dagelijks moet drinken en je van al je klachten zal verhelpen. De verleiding om te verdwalen in al deze hoopgevende elementen is begrijpelijk, zeker als je al lang met klachten rondloopt en al van alles hebt geprobeerd. Maar door te “vluchten” in zogenoemd “micromanagement” gaan we vaak voorbij aan waar het uiteindelijk echt om draait, de basis. In mijn aanpak start ik daarom met het vinden van de juiste angel, om jou vanuit daar stapsgewijs verder in balans te brengen.

De aanpak van heæl is daarom gebaseerd op 3 stappen:

De aanpak van heæl is daarom gebaseerd op het volgende:

1. Output: beginnend bij het eindresultaat.

Balansopmaak. Wat is de status op dit moment? Welke uitkomsten zijn ongewenst (klachten) en welke juist gewenst? Waar ben je tevreden over? Wat gaat goed? Hoe dichtbij of ver weg is jouw optimale gezondheid?

2. Systeem: terug naar de kern.

Enkel door bij de essentie te beginnen, kunnen (opvolgende) klachten op een duurzame manier geheeld worden. Wat doe je wat de huidige situatie heeft gecreëerd? Welke fysiologische of hormonale systemen zijn ontregeld? Middels een verscheidenheid aan tools: van een uitgebreide anamnese, divers labonderzoek, spiertesten, coherentieoefeningen en bodyscans gaan we terug naar de kern van jouw klacht.

3. Input: nieuwe gewoontes aanleren.

Wat heeft het lichaam nodig om weer optimaal te kunnen functioneren? Bewuste (leefstijl)keuzes op het gebied van voeding, energie, ontspanning, slaap, balans, beweging en zingeving worden vervolgens ingezet als medicijn, passend bij de behoeften van jouw lichaam.

Als je deze stappen in je dagelijks leven toepast en steeds nadenkt over wat werkt en wat niet, dan pas leg je echt een sterke basis voor een duurzaam gezond leven. Als jij namelijk begrijpt hoe jouw lichaam met jou communiceert en weet aan welke knoppen je kan draaien, kan je nu bewust nieuwe keuzes maken en invloed uitoefenen op wat er gebeurt. Hiermee kun je voorkomen dat klachten terugkomen en behoud je zelf regie over jouw gezondheid!

Als je deze stappen regelmatig in je dagelijks leven toepast en steeds nadenkt over wat werkt en wat niet, dan pas leg je echt een sterke basis voor een duurzaam gezond leven. Als jij namelijk begrijpt hoe jouw lichaam met jou communiceert en weet aan welke knoppen je kan draaien, kan je nu bewust nieuwe keuzes maken en invloed uitoefenen op wat er gebeurt. Hiermee kun je voorkomen dat klachten terugkomen en behoud je zelf regie over jouw gezondheid. En met dat uiteindelijke doel voor ogen, kies je wellicht ook voor brandnetelthee, maar vanuit een heæl ander uitgangspunt.

heæl

Contact

Wil je graag dieper ingaan op mijn werkwijze, een afspraak plannen of heb je andere vragen? Aarzel niet om een bericht achter te laten.

Wat bied ik aanPlan een afspraak